2014 już za:|2014 już ma:







Google



Więcej:
Akcesoria Kuchenne
Książki Kulinarne Gadżety Kuchenne
Blog o jedzeniu, czyli gdzie zjeść na mieście lub w plenerze, co zrobić w domu i z czym się to je.
Blog > Komentarze do wpisu

Szczypior domowy

Szczypiorek - najprostsza chyba z możliwych uprawa zieleniny w domu. Kupujemy cebule i wsadzamy do ziemi tak żeby połowa wystawała ponad (jak na zdjęciu obok). Nie potrzebuje specjalnych warunków - podlewanie raz dziennie, nie za dużo żeby cebule nie zgniły, światła dużo nie potrzebuje - rośnie nawet w zimie na parapecie. Po kilku dniach szczypior powinien się wybić a po dwóch tygodniach można już spróbować dodać do np. jajecznicy.

Jeśli chcecie uprawiać zioła albo inną zieleninę w domu ale boicie się, że nie wyjdzie polecam zacząć właśnie od szczypiorku. Uprawa łatwa, jeśli zapomnimy podlać to i tak powinien przetrwać, a własnoręcznie wyhodowany dużo lepiej smakuje :).

Smacznego.

PS. Nauczyłem się dodawać zdjęcia więc obiecuje ich więcej.

czwartek, 08 lutego 2007, korek1000